Informatičko-bibliotečki poslovi

Informatičko-bibliotečka delatnost

IT sektor

Informatika ima dugogodišnju tradiciju u Institutu i obuhvata sledeće oblasti :

Naši stručnjaci se neprestano usavršavaju i unapređuju svoje veštine. Korišćenje savremene IT tehnologije utiče na poboljšanje kvaliteta rada tokom obavljanja redovnih zadataka. Takođe, visok nivo znanja koje posedujemo je od ogromnog značaja prilikom izrade novih projekata.

Biblioteka

Biblioteka Instituta IMS je osnovana 1953. godine i od tada neprekidno funkcioniše u statusu specijalne biblioteke. Otvorena je svakog radnog dana za sve zaposlene u Institutu, kao za i spoljne korisnike.

U svom fondu biblioteka ima oko 11700 knjiga, 13 doktorskih radova i 25 magistarskih radova. Od serijskih publikacija biblioteka poseduje 32 domaća časopisa i 83 stranih. Biblioteka  Instituta IMS a.d. je članica Zajednice biblioteka Srbije, a neki od kataloga sa kojima ostvaruje saradnju su: YUBIN, Narodna biblioteka Srbije, kao i matična Univerzitetska biblioteka “Svetozar Marković”.

Bibliotečko poslovanje je automatizovano, a aplikacija “Elektronski katalog IMS” je izrađena samostalno, u okviru Informatičko-bibliotečkog sektora Instituta.
Od ostalih usluga biblioteka pruža prevodilačke usluge i organizaciju izložbi, kao i usluge organizacije izložbi i prezentacija.

Kontakt